top of page

Om Possibilitas

Possibilitas är en produktionsplattform för det fria kulturlivet. Sedan 2015 har vårt team producerat festivaler, turnéer, barnföreställningar, musik, teater och dans. Vi har ett brett nätverk nationellt och internationellt.  

 

Possibilitas är en facilitator, en möjliggörare, för kreatörer. Vi kan från starten vara med att utveckla och söka finansiering för en konstnärlig idé, men även ta hand om marknadsföringen av ett färdigt verk så att det når sin premiärpublik. Artister och föreningar som vi samarbetar med får vägledning i den kreativa processen och för flera utgör vi även en administrativ såväl som en kommunikativ plattform. 

 

Med stor entusiasm och förenade kompetenser jobbar vi för att synliggöra den mångfald av berättelser som är Sverige idag. Röster och uttryck som ännu inte har en självklar plats i det offentliga rummet får hos oss en möjlighet att bli sedda och hörda. 

 

Det som känns omöjligt är vårt uppdrag. Kort sagt: vi “Possibilifierar”!

P_svart.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanessa_web_Affinity.jpg

VANESSA LABAÑINO

PRODUCENT / VERKSAMHETSLEDARE

 

Utifrån det fria kulturlivets behov av en stabil produktionsplattform att stå på grundade Vanessa Possibilitas. På produktionsmötena är Vanessa en stor inspiratör. Hon ser alltid möjligheterna att förverkliga konstnärliga idéer till ansökningstext och vidare upp på scenen.

 

Vanessa har studerat musikvetenskap och projektledning med inriktning kultur. Hon har tidigare jobbat som verksamhetsledare för folk- och världsmusik, samt som producent för nutida konstmusik och kammarmusik på länsmusiken i Västra Götaland, (Musik i Väst som senare blev Kultur i Väst).

 

Vanessa har haft flera styrelseuppdrag. Hon har varit ordförande för Musikarrangörer i Samverkan och Musikcentrum Riks samt haft styrelseuppdrag för Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD), Ideell Kulturallians, Danscentrum Riks, Kulturhuset Oceanen och Stiftelsen Skansen. Vanessa har även varit ledamot i Kulturrådets fördelningsgrupp för fria musikgrupper och bedömare för Kulturbryggan.

 

Kuriosa: På 90-talet deltog Vanessa med sitt band på Gatumusik-SM i Linköping

JÖRGEN WADE

KOMMUNIKATÖR / BOLLPLANK
 

Medgrundare till Possibilitas.
I våra projekt och uppdrag fungerar 
Jörgen som stöd och konsult när det gäller textredigering, pressarbete, kommunikationsplanering eller som bollplank i den konstnärliga processen. Han är även redaktör och skribent för några av våra uppdragsgivare. 

 

Jörgen har varit verksam inom det fria kulturlivet som dramatiker, skådespelare och performance-artist. På senare år utbildad till kommunikatör, med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning.

 

Kuriosa: Har akademiska poäng i "Kroppens poesi".

Jörgen_web_Affinity.jpg
Alexander_web_Affinity.jpg

ALEXANDER HOPMAN LILJA
PRODUCENT / BOKNINGSANSVARIG PRODUKTIONER


Alexander kontaktas om du, som arrangör, vill köpa in någon av våra föreställningar.

Han är också projektledare för några av våra produktioner samt ett stöd i kommunikationen när det gäller design och foto. Han är även kontaktperson om man har frågor kring att hyra in sig hos oss på House of Possibilitas. 

 

Alexander har sin bakgrund inom det fria kulturlivet och har turnerat över hela världen som skådespelare & figurspelare. Han kan en hel del om ganska mycket, förutom det som redan nämnts även scenografibygge och scenteknik. 
Alexander har studerat till Internationell Kulturprojektledare på Kulturverkstan och tog examen våren 2022.

 

Kuriosa: I en fotbollsmatch, mellan de politiska blocken inför valet 2006, bildade Alexander anfallspar med dåvarande justitieminister Thomas Bodström. Matchen vanns med 9-1.  

JENNIFER KARLSSON
PROJEKTLEDARE / ADMINISTRATÖR

 

I mötet med Jennifer får du någon med helhetsperspektiv. Följsamt och uthålligt styr hon upp i de kreativa processerna för att ta projekten vidare inom realistisk tidsram och budget. Hon fungerar som Possibilitas biträdande verksamhetsledare och projektleder många av våra uppdrag som exempelvis Planeta Festival. 

 

Jennifer har en bakgrund som teaterproducent, projektledare/producent (Musik i Väst, Kultur i Väst) och redovisningsassistent. Hon har studerat på Music & Event management med inriktning på företagsekonomi/marknadsföring.

 

Kuriosa: Jennifer har deltagit i Göteborgsvarvet såväl som Ten Island Swimrun. Hon kallas ibland för Possiblilitas kustjägare.

Jennifer_web_Affinity.jpg
Monika_web_Affinity.jpg

MONIKA WADE

PUBLIKUTVECKLARE / MARKNADSFÖRARE
 

Medgrundare till Possibilitas.
Monika vänder du dig till med frågor om publiken. Det kan handla om att lägga upp strategier för att nå nya målgrupper eller hur en konsert eller scenkonstpremiär ska inramas för bästa publikbemötande. 

Monika är utbildad Event- och Evenemangsledare och har en bakgrund som säljare och turnéläggare för flera fria teatergrupper. I kontaktnätet finns både kulturombud och institutioner. Under de senaste åren har hon jobbat som publikstrateg på Folkteatern i Göteborg. 

 

Utifrån sin långa erfarenheter från scenen, som skådespelare och dansare, bidrar hon gärna även med kompetent input i den konstnärliga processen. 

 

Kuriosa: Monika har uppträtt på Hultsfredsfestivalen, med reaggaebandet Kingston Air Force.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

bord.jpg
bottom of page