Foto: Nadim Elazzeh

Konsert på Musiken Hus, Planeta Festival 2017

                          Film: Nadim Elazzeh

Vinddrag på Jorden

Sånger om hemlängtan
och att känna sig hemma.

Flöjter från Sydamerika, Indien, Kina tillsammans med dragspel och sång skapar en konsert för barn med melodier från hela jorden.

Duon Josue Trelles och Larisa Ljungkrona skapar en visuell upplevelse med enkla medel och med hjälp av instrument som är om inte okända, så åtminstone ovanliga att se och höra på. Vinddrag på Jorden berättar om olika världsdelar, människorna och naturen där. En konsert med sång om resor, om hemlängtan och att känna sig hemma, sång om skogen och havet. Med melodier som du vill blunda och njuta av en stund, men också med ett vinddrag som ger dig lust att klappa och dansa.

 

För barn 3-6 år.

 

Av och med:

Josue Trelles – flöjter, gitarr, sång

Larisa Ljungkrona – dragspel, sång

“JÄTTEBRA! Spännande med den stora panflöjten och kaktusen. Roligt att få möta musik från olika länder, höra andra språk och se instrument som var helt nya.” - Skånegatans förskola, Centrum, Göteborg

Planeta Barnscen är ett projekt inom Planeta Festival.

I projektet provades en modell för att stödja nya produktioner med konserter för barn. Målet är att bredda konsertutbudet för barn utifrån instrument, förebilder, genre eller/och genus.

Planeta Barnscen med stöd av Musikverket, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet, Musikcentrum Väst och Planeta Festival.

Konserter 2018

26 feb - skolföreställning, Internationella skolan

27 feb - skolföreställning, Internationella skolan

18 mars - familjeföreställning, Barnmatta, Musikens Hus

19 mars - skolföreställning, Musikens Hus