gildastillback-strongest-04_edited.jpg

Foto: Per Englund

Vem är starkast? 

 

Vem är starkast? är en fantasifull och poetisk dans- och varietéföreställning för barn från 3 år. Föreställningen vänder och vrider på begreppet styrka. Kan vi vara starka på olika sätt? Måste jag vara stor för att vara stark? Kan du vara stark inuti?


Vem är starkast? är Sveriges första integrerade dansföreställning för barn med professionella dansare med olika funktionsvariationer. Workshop i skapande dans kan ges i samband med föreställningen.

Cirkustruppen Cirkus TuUt hinner knappt komma ut på scenen innan artisterna börjar bråka om vem som är starkast. Muskelstyrka, intelligens, mod, samarbetsförmåga, envishet och magi ställs mot varandra och utforskas av truppen TuUt tillsammans med barnen. Jätten Plattfot, Hemliga Hatten, Spindelkvinnan och Häxan Yvette är några av de karaktärer som hälsar på och visar sin specifika styrka. Men då en vilsen krokodil plötsligt dyker upp på scenen ställs frågan till sin spets – vem vågar möta den farliga krokodilen? Polisen? Doktorn? Eller kanske förskolefröken?

Musiken är komponerad av Jorge Alcaide och föreställningen kan spelas med inspelad eller levande musik.

Målgrupp: 3-9 år

 

Regi/koreografi: Gilda Stillbäck

Scenografi/Kostym: Per Agélii, Gilda Stillbäck, Emilia Wärff

Musik: Jorge Alcaide

Ljus: Johan Rödström

På scen: Aloun Marchal, Janni Groenwold Tschanz, Emilia Wärff, Gilda Stillbäck