Performanceartisterna Peter Trotman & Andrew Morrish från Australien kommer till VARIA2016. Foto: VARIA, Aumedes©

VARIA2016 IMPROVISATIONSFESTIVAL

7–20 november, Göteborg och Stenungsund

Festivalen har arrangerats i Göteborg och i Västra Götalandsregionen under mer än tio år och bjuder på föreställningar och föredrag parallellt med undervisning för professionella utövare.

 

VARIA2016 inviterar till en kärnfull period och riktar ljuset på improvisation som organisk scenkonstform. Gästande artister kommer från Australien, Europa och USA, flera av dem är internationellt välkända, några har gästat VARIA tidigare, andra återkommer till festivalen och någon besöker Skandinavien för första gången. 

 

Publikt program består av annorlunda dansat fördrag, två kvällars soloföreställning i galleriformat jämte tre publika helaftnar där föreställningar i duetter och trio bjuder dans och rörelse i möte med musik, ljud och text.

 

Vidare ges populär undervisning på hög nivå, professionella utövare och studenter kan välja mellan workshops, klasser samt individuell handledning.

 

Med VARIA2016 firar festivalen tioårsjubileum som gäst på Atalante, besöker Cinnober Teater i Göteborg för första gången och intar det för tillfället helt nya scenrummet Galleri Bh5 i Stenungsund.

 

Hela programmet på VARIA:s hemsida.

Med stöd från Göteborgs Stad Kultur, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen, Stenungsunds Kommun.