Vår första Jul

Julen är ett fantastiskt event och koncept med spridning över stora delar av världen. Men som nykomling är det inte alltid så lätt och veta vart man ska ta vägen.  

Possibilitas har bara hållit igång i snart ett år, vi har inga rutiner och än mindre några traditioner gällande julen – inget julbord, inga julkort och inget julpynt eller pepparkakor på kontoret. Och tänker vi på det som vi ännu inte har i stunden, känns det lite tomt.

 

Men ser vi tillbaka på det gångna året är det fullt, då kan vi glädja oss åt alla spännande jobb och kreativa, öppna och ambitiösa grupper och konstellationer vi inlett samarbete med. Tillsammans har vi breddat kulturen med musik, dans, teater, festival och andra gränsöverskridande projekt. Och tomten kom tidigt till oss i år: med beviljade ansökningar från Musikverket, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen är vi nu beredda att starta upp tre (3) nya scenproduktioner 2016.

 

Nej, inte konstigt om vi tycker julen är överskattad. Den är liksom till för redan invigda. Vi vill fortsätta jobba. Dessutom behöver vi förbereda vår flytt till ett större kontor i början av nästa år – det tycker vi är skimrande och fröjdefullt!

 

Men okej då, julledighet ska vi ha, denna vår första jul (22 – 27 december). Med tiden kommer det bli tradition.

 

Vem vet, kanske vi bjuder dig på pepparkakor nästa år.  

 

God Jul!