Tänk om hela världen

Om att se det lilla i det stora

Ålder: 6 - 10 år, familj 

På turné: 2022-2023

IMG_1803_web.jpg

I Momongas nya föreställning Tänk om hela världen  vill man ge barnen möjligheten att skapa tanken om att se det stora i det lilla.
Och det lilla i det stora. 

Öppna dörrar till nya ställen där de inte varit förut.
Plantera ett frö hos barnen som kan få växa och gro.
Inspirera till att vara i de tillstånd där de hinner känna, höra, lukta och se sånt som ofta bara far förbi utan att vi märker det.  

Möjlighet att se skillnaden mellan dig och mig. Vi människor är olika men ändå väldigt lika.

Karin och Lotta vill ge publiken stunder för de egna tankarna, det egna filosoferandet, ett reflekterande över det som händer runt omkring oss. 

Publiken ska uppleva, känna, äntra en magisk värld med hjälp av poetiska skuggspel, ljudbilder samt ljus och mörker.

Allt till nykomponerad musik med bl.a. koton, och med nya skuggfigurer!

Idéen till föreställningsnamnet fick Momonga av en femåring som sett deras tidigare föreställning Sten, Sten- Bubbla Dig!, och som väckte många frågor om omvärlden hos hen.

Läs mer om Sten Sten- Bubbla Dig! och Momongas unika koncept

 

Premiär hösten 2022

Mer info kommer snart

Medverkande

Karin Nakagawa
Lotta Sjölin Cederblom

OM MOMONGA
Momonga är en svensk/japansk duo som tillsammans skapar musik och scenkonst för barn. Deras första produktion “Sten, sten – bubbla dig!” hade offentlig premiär i april 2017. Momonga arbetar processinriktat där det musikaliska mötet, leken och gemensamma skaparkraften blir byggstenar som leder till den färdiga föreställningen. Deras konstnärliga drivkraft är ett poetiskt berättande där kroppen och olika udda instrument för föreställningen framåt. Vid sidan om sången används koton (japansk stränginstrument) och flera olika slagverk, som steel tongue, spikar, quarquab, plasthinkar och borstar i olika storlekar, trumma, med mera... ljud av vatten och metall.

Bosphorus%2520l%25C3%25A4gre_edited_edit

Foto: Jonath Mathew

Lotta Sjölin Cederblom är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och Stockholm.

Hon har gjort musik och teater för barn och unga i över 25 år tillsammans med Markatta Musikteater som hon var med och bildade 1991.

Lotta Sjölin Cederblom är även känd från bandet SIMBI som gjort turnéer runt om i världen med sin själfulla dansmusik inspirerad av den haitiska roots-musiken. 

Karin Nakagawa kommer från en musikerfamilj i Tokyo.

Hon började spela piano när hon var tre år, studier som hon, när hon var 12 år bytte mot den 25-strängade koton. Efter examen (Tokyo University of Arts) har Karin gjort föreställningar som “storyteller” där hon med koton undersökte olika vägar till uttryck, solo eller i samarbete med andra artister.  Sedan 2013 är Karin Nakagawa, tillsammans med Lena Willemark och Anders Jormin, en av medlemmarna i gruppen Lyöstraini; albumet “Trees of Light " vann en svensk grammis 2016 i kategorin “Årets folkmusik”.  

Föreställningsbild från Sten Sten - Bubbla Dig! 

föreställandes den magiska värld av skuggor Momonga skapar.

skuggor_Jonath Mathew.jpg

Foto: Jonath Mathew

TILL STARTSIDA