Foto och trailer: Nadim Elazzeh

Om Kristina Issa

Bandet och musikern Kristina Issa har spelat och turnérat i Sverige och Europa med musikföreställningen Arabic Spring och med musik från albumet Ocean Unknown. Text och musik handlar om utanförskap, längtan, hopp och rättvisa. Kristina Issa är också kompositör och musiker på Göteborgs Stadsteater.

 

Sagt om albumet Ocean Unknown som släpptes 2017:

Den fulladdade ”Ocean Unknown” kommer ur gruppens musikföreställning ”Arabic spring” med historier om Syrien, landet och kriget. Och allt vad det innebär i känslor. Att skildra människor som tappat hoppet men ändå så gärna vill hålla kvar vid det ger stor spännvidd. Bandets bakgrund i jazz och folkmusik märks i instrumentval och deras intensiva och drömska pop. Låten Ocean är en perfekt blandning av Kate Bush och The Gossip, två återkommande referenser. 4 av 5 – Borås Tidning

 

 

KRISTINA ISSA – Queen Zenobia

Queen Zenobia är en guldtyngd audiovisuell popexplosion av och med Kristina Issa. Den dramatiska historien om Syriens befriare och hela Mellanösterns drottning presenteras i en scenisk upplevelse med nyskriven musik, poesi och videokonst.

Queen Zenobia är en av historiens största och viktigaste gestalter. Efter härskaren Septimus Odenatus död, som också var hennes make, befriade Zenobia Syrien och stora delar av Mellanöstern i ett krig mot det Romerska riket. Hennes krona, kläder och pilar glänste av guld. Men vem blev hon och vad förlorade hon för friheten?

 

All is made from gold

På scen:

Kristina Issa – sång, piano och harpa
Malte Zeberg – bas
Sofia Andersson – saxofon
Emil Blommé – trummor
Cornelia Nilsson – körer, percussion
Fredrik Brändström – synthklav

 

Videokonst & Ljus: Donovan von Martens
Illustrationer: Clive Leaver
Kostym: Karin Holm 

Text och poesi: Nedal Alsuoaf

Bild, trailer: Nadim Elazzeh

Konstnärlig idé: Kristina Issa

Regi: Carolin Oredsson

Dramaturgi: Jörgen Wade
Produktion: Kristina Issa & Possibilitas

Med stöd av: Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad Kultur, Statens Kulturråd, Folkuniversitetet och Konstkollektivet.