• Possibilitas

World Wide Orchestra i full gång.

World Wide Orchestra är en folk- och världsmusik orkester bestående av ungdomar och alla andra åldrar från Västra Götaland. WWO spelar musik från gamla och nya musiktraditioner i Sverige och från världen.

Possibilitas projektleder, administrerar och bokar turnéer. Visionen är att de skall bli en resursplattform inom Folk- och Världsmusik för kulturskolorna i regionen.

Så här uttrycker sig en av WWOs orkesterledare efter spelningen i Gårdsten den 19 augusti 2020.

Wow! Idag har World Wide Orchestra spelat på två innergårdar i Gårdsten. Mitt framför höghusväggar med balkonger. Så himla mysigt med söta människor som sticker ut huvuden och sjunger med och klappar med! Underbart! Tyvärr kunde vi inte göra event och ange tider pga risk för folksamling. Nu blev det för dom som råkade vara på plats. Så himla fint!

Jag bär med mig dansande barn, kvinnan som sjöng med på kurdiska på första balkongen tillsammans med sina barn på Muskotgatan, tonårskillen som log sådär riktigt varmt och filmade när vi sjöng Lemma Bada på arabiska, tanterna på 5e våningen som satt bland pelargoner och såg så lyckliga ut, mannen från Chile som kom fram och tackade och pratade efter spelningen, gamla finska paret som formade händerna till ett hjärta efter extranumret och massa mer! Åh! Att få spela och sjunga för folk igen!


Kommande spelning:

11 september Göteborg Folk Festival 2020, Folkmusikkaféet Allégården
31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla