• Possibilitas

Longing for my homeland

Uppdaterad: 19 nov 2018


Idag vaknar vi på en båt i Uppsala. Under natten och tidig morgon har två av våra sex musiker åkt hem, en till Palestina och en till Paris. Även vår ljudtrygghetsskapare, ljudteknikern Åke Linton, åkte tidigt på morgonen vidare på annat uppdrag. Vi som är kvar ska snart stuva in oss i en bil och påbörja återresan till Göteborg.


Foto: Fadi Khttab

Det har varit en lång resa med detta fantastiska projekt. Trio Samara kontaktade oss redan 2016 med sin projektidé och tack vare Musikverket och Västra Götalandsregionen har nu Trio Samara tillsammans med Larisa Ljungkrona-Mönttinen, Youssef Hbeisch och Sanaa Moussa, rott sin idé i hamn. I juni möttes musikerna i Ramallah för att repa och uppträda, de genomförde konserter i Nablus, Bethlehem, Jerusalem, Ramallah, Majdal Shams, Haifa och Amman. I slutet av oktober möttes de upp i Göteborg för en turné i Sverige. De har spelat i Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Halmstad, Katrineholm, Enköping, Stockholm och nu slutligen Uppsala.

Musiken klingar vidare i oss nu när vi ska sätta igång sista delen av projektet; göra klart trailern, dokumentationen och skriva redovisningar. Men håll ögon och öron öppna i framtiden, för det bubblar och puttrar av nya idéer bland de musiker som mötts under projektet. Det här är inte bara ett avslut utan en ny början!  


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla