• Possibilitas

Life in a box

Innan jag började jobba på Possibilitas arbetade jag som redovisningskonsult ett tag. Det jobbet var ganska fyrkantigt och gick mestadels ut på att jag satt framför min dator hela dagen och matade in siffror i bokföringen. Jag tycker om variation och kände ofta att

– det här med redovisning är nog inte riktigt för mig. Eftersom jag arbetade med våra kulturkunder hände det en dag att jag fick en faktura mejlad till mig från min tidigare kollega Vanessa (vi har arbetat tillsammans på Musik i Väst/Kultur i Väst tidigare). Jag tog tillfället i akt och frågade om hon visste någon som behövde mig?

– Ja, vi, Possibilias! sa Vanessa, och sedan 2016 är jag här.

 

Så hur är det då att jobba här, enformigt? Fyrkantigt? Tja, visst är det fortfarande många timmar framför datorn och visst är jag oftast på kontoret. Men livet som projektledare/producent är allt annat än enformigt. Framförallt när en arbetar med det fria kulturlivet och resurserna är små. 


Just nu arbetar vi med den härliga barndansföreställningen Herr Kattzon & Lilla Morrhår. Här rycker jag för närvarande in och jagar rekvisita till förmånliga priser. Jag och min zebrarandiga dramaten har bland annat varit på Backaplan med dansarna och tack vare Björk & Frihet (f.d. Emmaus) fått gå lös i deras sortiment för att hitta kläder till våra katter. Jag har köpt och släpat på matta (är den verkligen rätt röd färg?), filtar (undrar om fluffet påminner barnen om en katt?), barnböcker (hmm billiga ska de vara, inte för tunga för dansaren, olika form och gärna med härliga färger!). Allt för att försöka matcha koreografen Gilda Stillbäcks vision om hur föreställningen visuellt skall te sig (inte helt lätt när Gilda försvann till Frankrike på annat jobb och endast kan guida mig via mail).


Nilla Björkman och Sebastian Ruiz utanför Björk & Frihet som er vår samarbetspartner. Foto: Jennifer Karlsson
Nilla Björkman och Sebastian Ruiz utanför Björk & Frihet som är vår samarbetspartner. Foto: Jennifer Karlsson


Nämnde jag att föreställningen också från start skapats för att även passa synsvaga? Fantastiskt eller hur?! Jag och Vanessa har därmed vandrat runt på Ikea och försökt titta genom en plastburk (ja, vi fick improvisera med vad vi fick tag på i restaurangen) för att försöka få grepp om vilka färger som syns och vilka som inte syns när en ser lite sämre. Väldigt intressant att försöka få nya perspektiv på världen och hur andra människor kan uppleva den, men jag misstänker att vårt tillvägagångssätt såg aningen suspekt ut.


Sist men inte minst är arbetet fyrkantigt? Ja se bild och döm själva :-)



Ibland måste en kolla om idéerna fungerar innan man slår till, får en person verkligen plats i lådan eller inte? Ytterligare ett Ikea besök där jag gör “succe”, genom att på barnavdelningen, kravla omkring på golvet och krypa in under en låda. Ni kan tänka er förvåningen hos personen som jag bad fota mig, (jag behövde en bild för att skicka till Nilla som spelar Lilla Morrhår, för att stämma av om hon trodde att hon skulle få plats). Jag hade i alla fall tur, personen jag bad var en pensionerad förskolelärare som i alla fall sa att hon förstod mina förvirrade försök att förklara varför jag var tvungen att ha en bild av mig själv under en låda på golvet mitt på Ikea.


/Jennifer




41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla