• Possibilitas

Kubanerna har landat!


Monika Wade med Teatro de las Estaciones och Nasrin Barati (Teater Sesam). Foto: Elin Axelsson
Monika Wade med Teatro de las Estaciones och Nasrin Barati (Teater Sesam). Foto: Elin Axelsson

ÄNTLIGEN! Det löste sig med visum och flygbiljetter till Teatro de las Estaciones, teatern från min hemstad Matanzas. En otroligt trög kanadensiskt byråkrati gjorde att vi var på väg att förlora hoppet. Det hela resulterade i att vi fick boka om två av biljetterna via Frankrike i stället. Men nu är de i Majorna och de har haft Sverigepremiär. Föreställningen El irrepresentable paseo de Buster Keaton av Federico Garcia Lorca spelas fram till lördag. Slutet gott, allting gott!


Det har gått ett tag sen jag och Rubén drömde av ett kulturutbyte. Först skulle en svensk grupp komma till Kuba, spela, föreläsa och ha workshop och sen en grupp med liknande profil komma till Sverige. Det första arbetsbytet genomförde vi utan problem med Teater Sesam för två år sedan. Det blev stor succé. Vi spelade i Matanzas och Havanna. Under två veckor höll vi i workshops och föreläste om svensk barn- och dockteater. Intresset var stort, teve rapporterade om oss. Och nu är alltså kulturutbytet snart fullbordat, igår spelade kubanerna inför ett fullsatt och jublande Teater Sesam.


Föreställningen är mycket visuell, en surrealistisk dröm av Federico Garcia Lorca. Som publik behöver du inte hänga med i spanskan. Lorca är förresten både kubanske regissören Rubéns och svenska Nasrims (Teater Sesam) idol. Båda samlar på allt som har med den spanske dramatikern och poeten att göra.


Mer info om föreställningen på www.teatersesam.se eller 031-24 80 23

Nyfiken på den kubanska gruppen? Fråga mig!


/Monika


Psst! Om du kommer till Teater Sesam i kväll (20/3) kan du, efter föreställningen, dessutom höra mig sjunga med Corazonada <3

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla