• Possibilitas

Kuba-afton på Stora Teatern

Innan de flesta gick tillbaka till sina jobb, efter semestern, firades Kuba på Stora teatern i Göteborg. Possibilitas hade så klart ett stort ansvar i det hela vilket glädjer oss mycket.

Jag, Monika, var ansvarig för programläggningen tillsammans med Sommarunderhållningens projektledare Nestor del Castillo. Euro Rumba Ashé Foto: Monika Wade

Under ett år har vi letat efter olika akter som skulle kunna ge publiken ett bredare perspektiv.

Jag, som ursprungligen kommer från Kuba, har länge velat att visa att det finns mer än salsa och reggaeton på ön. Att det finns en diversitet när det gäller musik, teater och dans som sällan syns på de internationella arenorna.


Tillsammans med Kulturförvaltningen, Sommarunderhållningen, Gbg & Co och Stora Teatern har vi tagit hit klassisk musik, en clownföreställning, afrokubansk dans och så klart den traditionella salsamusiken. Allt med hög kvalitet.

Redan kl 17, när dörrarna öppnades kom mer än 100 personer som ville njuta av teaterföreställningen. Så underbart!

Och det var bara början…


Det kom fler och fler under kvällen och till slut ringlade sig kön ända till Kungsportsbron! Vilken succé! Våra hjärtan klappade starkt under hela kvällen som inte ville ta slut.

Fram till midnatt var Stora Teatern full av glada människor som njöt av dagen.

Alla var där! Svenskar, latinos, och många många fler, you name it! Alla med samma intresse: Kubansk kultur. Semestern kunde inte ha fått ett bättre slut! 


/Monika

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla