top of page
Search
  • Possibilitas

God jul och gott slutFate loves the fearless. Ännu ett år går mot sitt slut. Ett år som fortsatte att präglas av pandemin, vilket hela tiden höll oss i stabsläge med plan A, plan B och plan C redo. Ett år som både gick snabbt och som tog oändligt lång tid. Förra årets och årets restriktioner ledde till att vi mer eller mindre genomförde två års projekt och produktioner denna höst – det blev runt tjugo projekt/produktioner med sex premiärer och en festival med en festival i festivalen.


Och vi fortsatte testa och utveckla det digitala. Kulturarrangemang via skärm har blivit det nya normala. Vi funderade och fortsatte att fundera på hur aktörer som oss, utan verksamhetsbidrag och större resurser, kan hänga med på livesändningsvågen. Skärmarna har stor potential att bli ett komplement att nå ut till fler i framtiden. Kulturen har blivit mer tillgänglig den dag alla restriktioner upphör.


Och mycket detta år blev ju faktiskt gjort inför publik i salongen. Magisk och nyskapande scenkonst. Berörande och underhållande konserter. Vi tänker på Jakten på Norrskenet, Aina – en sjöluffares äventyr, Alla vindar är stilla, Enta Oumri – Du är mitt liv, Two Now, SonoR, Carmen med förhinder, Planeta Festival, Planeta Unga Festival och Kammarmusikbiennalen Ung & Lovande med flera… Dessutom har vi startat upp nya konstnärliga idéer som ska ha premiär nästa år. Ett år då vi även kommer att att flytta in i vårt egna hus – ett House of Possibilitas – mer om denna glada nyhet i januari!


När vi blickar tillbaka på hösten är det ofattbart att vi gjorde allt som vi gjorde. I vissa stunder hade vi endast ord från en uppäten lyckokaka som stöd och vägledning: fate loves the fearless. Så vi fortsatte. Och vi fortsätter.


Vi vill tacka alla fantastiska artister, musiker, koreografer, regissörer, kompositörer, scenografer, kostymörer, ljusdesigners, filmare, ljudtekniker, ljustekniker, grafiker, publikvärdar, arrangörer, samarbetspartners och stödgivare som varit med oss. Tillsammans gör vi allt möjligt!


God jul, gott slut och gott nytt år!


Vanessa, Jörgen, Jennifer, Alexander och Monika59 views0 comments

Comments


bottom of page