• Possibilitas

Dinn Dinn Bulos sagor på radion = SANT!

Uppdaterad: 19 nov 2018


Wow! Så kul! Under två år har vi jobbat med Tapha och Assane, Dinn Dinn Bulo. Två underbara musiker från Senegal som har valt att lägga sin produktion i våra händer för att komma ut i Sverige och spela. Nu har sagorna spelats in av Sveriges Radio!


Tapha och Assanes produktion handlar om olika sagor från deras barndom, berättad på det sättet man berättar sagor på i Senegal.

Visst använder de sig av det svenska språket för att förmedla sagorna, men på sitt sengalesiska speciella sätt. De sänker rösten, blandar aktiv dans med fängslande berättelser. Barnen sitter stilla framåtlutade och lyssnar på Taphas tysta röst, Assane ackompanjerar med små subtila ljud från sin kora.

Plötsligt ska alla stå upp, dansa och vara högljudda för att sedan sätta sig och lyssna på nytt. Dynamiskt och engagerande.


Turnén har varit ett succé och mottagande likaså. När föreställningen är slut kommer barnen ofta fram och vill spela på alla instrument och prata med Tapha och Assane.


Med Dinn Dinn Bulo har vi utmanat normen på de svenska teaterscenerna. Vilka som har rätt att stå som (kultur-) förebilder. Vilka berättelser som berättas.

För  barnen har denna representation på scenen inneburit ett lyft och en tro på att alla kan vara förebilder. Att lära känna andra kulturer i tidig ålder och ha ett positivt förhållande med andra som inte ser ut som en själv ökar förståelse av världen och öppenhet hos alla.


Nu har sagorna spelats in av Sveriges Radio! Det betyder att många fler har möjlighet att ta del av denna magiska öppenhet och tolerans. Är du nyfiken lyssna här!
Possibilitas 15 november 2018

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla