P1020518bw_edited.jpg

Från nypremiären på Göteborgs Dramatiska Teater, 22 november, 2018. Foto: Jonas Fredriksson

"Den polske teatermannen Jerzy Grotowski, Sören Larssons ledstjärna, talar om ”fattig teater” som en målsättning - och jag tror visionen kommer nära här. Skådespelaren i centrum, med alla verktyg i sin hand, inklusive det enkla men effektfulla scenmaskineriet. Det behövs inte mer."

Amelie Björck, Göteborgs-Posten 29/1 2001

”Kan man tala om elementär scenkonst? Ja det kan man. Åtminstone om man har fått ta del av David Bolanders enmansföreställning Opus 5."

Mikael Löfgren, Dagens Nyheter 29/3 2001

Opus 5 – pånyttfödelsen

David Sperling Bolanders humorfyllda och hypermusikaliska livsverk på scen – igen!

 

”Hypermusikaliskt, melankoliskt och bubblande roligt” löd recensionerna när föreställningen sattes upp våren 2001. Opus 5, som samma år fick Nöjesguidens pris för bästa scenkonst, är en poetisk enmanscabarét fylld av fysisk och musikalisk närvaro.

 

I den nya Opus 5 återuppväcker David Sperling Bolander stycket, både för de som vill uppleva clownnumren igen och för nya generationer som inte ens fick chansen. I föreställningen får publiken bland annat ta del av en konsert på leksakspiano, yxdans, buktaleri och pekingopera  – ett tragikomiskt artisteri i klass med Victor Borge och Charlie Chaplin.

Opus 5 och Opus 5 – pånyttfödelsen är resultatet av ett flera decennier långt samarbete och pågående samtal mellan teaterpedagogen och regissören Sören Larsson och David Sperling Bolander.

Med stöd av Sensus. 

****