Joe Hill - ett svenskt emigrantöde

En musikalisk föreställning om migration och fattigdom.

 

Konserten kretsar kring emigranten Joe Hills sånger med teman som utanförskap, fattigdom och migration, men har också en semidramatiserad ramberättelse mer specifikt runt Joe Hills emigrantöde. Föreställningen består av musik och berättande kryddat med inslag av dramatisering och humor. I konserten ingår också visuella inslag i form av bildspel via projektor.

 

Om Lucas Stark

Lucas Stark är en professionellt frilansande musiker och sångare som genom åren turnerat med en mängd olika föreställningar. Han spelar i bland solo men ingår också i en mängd olika konstellationer och samarbeten. Har uppträtt i TV och radio, gett ut fyra album och medverkat på flera samlingsskivor. För sitt artisteri har han blivit belönad med flera stipendier och utmärkelser och blev 2009 invald på livstid i svenska visakademien.

 

Om bandet/musikerna

Med sig på scen har Lucas några av Sveriges mest namnkunniga och rutinerade livemusiker hemmahörande i band som Nationalteatern, New Tide Orquesta och Kultiration. Tillsammans har de stöpt om Joe Hills låtar i nya arrangemang med en doft av blues, jazz, country, rock, wienervals och svensk folkpark. Men hela tiden med historierna och berättandet i fokus.

2011 gav de tillsammans ut skivan Strejk i Paradiset och har sedan dess gjort hundratals framträdanden runt om i Sverige och Norden. Hösten 2015 ges också ut en engelskspråkig version av samma album.

 

 

 

 

Lucas Stark - sång

Bernt Andersson - dragspel, munspel, piano
Daniel Wejdin - kontrabas

Peter Gran - elgitarr, banjo

Mårten Magnefors - trummor

Marcus Svensson - slide gitarr, dobro, elgitarr