Gränslandet vinnare på Folk & Världsmusikgalan

 

3 april, 2016

Possibilitas fick bästa tänkbara avslut på dagarna i Västerås när Gränslandet vann pris på Folk & Världsmusikgalan.

 

Årets Tvärspel vill belöna gränsöverskridande samarbeten och i denna kategori belönades i år Gränslandet med motiveringen ”Mångfald är inte bara ett politiskt korrekt ord i bidragsansökningar. Det finns på riktigt – och sällan lika uppenbart som hos denna pristagare. Ett levande kaleidoskop av kulturskärvor, en musikmosaik full av nya och spännande uttryck. Gränsöverskridande var ordet."

 

Gränslandet var på plats för att ta emot priset i ett fullsatt förväntansfullt konserthus. Bortsett från Kultur i Väst, som var med att ta fram produktionen som en del i ett mångfaldsprojekt tillsammans med Sensus, riktade Gränslandet sitt tacktal till alla ungdomar som lyssnat, skrikit och dansat till deras musikföreställning på turnéerna runt om i Sverige. Oskar Hanska, gruppens livepoet som höll talet, sade även att Gränslandet är en konsekvens av alla de orättvisor och ojämlikheter som finns i Sverige och att dagens ungdomar är “superviktiga för att vårt samhälle ska utvecklas och gå framåt mot en bättre plats – tillsammans”

 

I det prisade Gränslandet som rymmer flera olika nationaliteter och ännu fler språk, medverkar, förutom nämnde Oskar Hanska, även Mohanned Hawaz, Gustav Horneman, Jenny Kristoffersson, Anna Ottertun, Ann Sehlstedt, Maria Stellas och Robert “Robi” Svärd.

 

Andra pristagare var bland annat 20-årsjubilerande Mix Musik –Årets Arrangör, duon Symbio – Årets Nykomling och trion Ahlberg, Ek & Roswall – Årets grupp.  

 

Galan är över för denna gång. Vardagen och en ny arbetsvecka börjar. Priset kommer förgylla tiden framöver.   


Mer om Gränslandet.