top of page

Päls

En hudnära dansupplevelse för de allra minsta 

Ålder: 2-6 år, familj 

Päls 3.jpg

Foto: All My Friends Are Stars

Vad är det som döljer sig där under? Är det björnen som sover? Är det en koja? Titta pälsen rör sig! Den har svängande armar och hoppande ben…

Päls är en spännande, lekfull och interaktiv föreställning om att gömma sig i och våga ta sig ut ur sin päls. Publiken bjuds in att vara medskapande och kreativ i det som händer. Känn doften i den lena pälsen, upplev hela dess tyngd och lättheten i ett enstaka hårstrå. 

Det är roligt, knasigt och till en början kanske lite läskigt. Du sitter i en cirkel runt Päls med en förälder eller vuxen nära dig, där det även finns en egen päls att leka med. Efter den spännande inledningen då Päls vaknat upp och dansat ut i cirkeln är du välkommen att dansa och röra dig till musiken tillsammans med dansarna, eller med din päls där du känner dig trygg. Är du lite blyg kan du bara sitta kvar och uppleva allt som händer runt omkring dig. 


Päls är en ordlös upplevelse med mycket musik och dans. Dansarna kommunicerar med rörelse och ljud – ett helt eget språk som alla barn förstår. Päls är skapad av koreografen och dansaren Gilda Stillbäck som tidigare skapat flera dansföreställningar för barn – senast Herr Kattzon & Lilla Morrhår. Idén till Päls föddes på Världskulturmuseet, i utställningen Tillsammans, då Gilda Stillbäck gjorde en improviserad dans med en stor pälskappa. Barnen blev nyfikna och interagerade med pälsen.

 

Efter provföreställningar våren 2023 fick Päls god respons från publiken:

Jag rekommenderar verkligen att gå och se ”Päls” med sitt barn. Jag trivdes verkligen och blev nästan rörd av att se hur mina barn blommade ut i den, för dem, relativt obekanta miljön.Tack!

/Linnéa Bengtsson (förälder till barn, 3,5 och 1,5 år)

Päls hade premiär 18 november på House of Possiblitas

OBS! Gäller endast grupper och turné: Vill du boka föreställningen? Maila bokning@possibilitas.se eller ring Alexander Hopman Lilja: 070-44 60 476

Idé/Koreografi
Gilda Stillbäck 

Dansare

Nilla Björkman

Madeleine Jonsson

Musik

Anders Rimpi
Kostym

Gilda Stillbäck

Päls

Anna Kraft

Ljus

Alexander Hopman Lilja

Producent
Possibilitas

Med stöd av

Göteborgs Stad och Folkuniversitetet

TILL STARTSIDA
bottom of page