Fredrik Egerstrand

Jag är inte beredd att dö än.

 

Possibilitas har inlett samarbete med Egerstrand & Blund som tillsammans med Kalle Gustafsson Jerneholm har gjort filmen om Laleh. 

Filmen är ett försök att förstå den kreativa processen i en kreativ själ som slagit följe med döden i sin resa genom världen och musiken.

 

- Vi startade inspelningen med att isolera oss tillsammans med Laleh på 20 kvadratmeter, i en enslig fjällstuga i Tjautjas utanför Gällivare, berättar Fredrik Egerstrand, det var 30 minusgrader ute. Där kunde vi, i dunjackor och långkalsonger, börja från noll tillsammans. Vi försökte åstadkomma klassisk teambuilding. Istället blev det en lång kamp och något mycket större än så.

 

Filmen innehåller specialskriven musik och intima musikaliska scener med Laleh som du aldrig sett henne förut. Bland annat ett oväntat möte med Benny Andersson.

 

Possibilitas ser fram emot samarbetet med Egerstrand & Blund. Vi börjar med att se över handledningsmaterialet och sälja in Jag är inte beredd att dö än till skolorna - kreativitet och skapande på schemat!