Dinn Dinn Bulo.jpeg

                                                           Foto: Nadina Pundins

Film: Donovan von Martens

Dinn Dinn Bulo

 – Afrikanska Sagor

Berättande och livemusik för barn

 

Följ med Assane och Tapha när de berättar sagor och sjunger sånger från sitt hemland Senegal. Med musik och humor får vi veta vad som hände den hungriga krokodilen, den lataste mannen i världen och flickan som fick alla att lyssna.

 

Dinn dinn bulo betyder “barnens händer” på det västafrikanska språket mandinka – sagan är en väg att gå, ta min hand så ger vi oss i väg!

Dinn Dinn Bulo produceras med stöd av Statens Musikverk, Konstnärsnämnden och Statens Kulturråd.

 

 

Dinn Dinn Bulos musikföreställningar: 

Tapha Ndiongue är utbildad musiker och fritidspedagog med speciellt intresse för lärande och utveckling, pedagogiskt ledarskap och specialpedagogik. Som musiker är han mångsidig och spelar gitarr, trummor, piano, slagverk och sjunger.

 

Assane Sane är musiker och griot. Griot betyder musiker, förebild och historieberättare och är ett traditionellt yrke/skrå som i Västafrika ärvs inom familjen. Efter att ha studerat slagverk och arbete med traditionella masker för den legendariska Keba Rumba och turnerat med honom i Afrika och Europa sedan början av 2000-talet, spelar Assane nu med olika grupper i Sverige och Europa. Assane har bland annat arbetat med Markatta Musikteater, Adama Cissokho, Sten Källman, Teater Albatross och Kultur i Västs projekt World Wide Orchestra.