80-talsbarn - skolföreställning

80-talsbarn affisch skiss 6-page-001 2.j

My Quiet Companion är:

 

Sofia Ekberg – sång och gitarr

Patrick Rydman – sång, gitarr och slagverk

Henrik Cederblom – gitarr och sång

En musikföreställning om identitet.

Målgrupp: 13 - 19 år

Är du också rädd för att inte passa in?

”Den mytomspunna puberteten vill inte komma igång… En tjej i klassen säger att jag aldrig kommer växa förbi min mamma. Morsan är 1.56…”

 

Hatar du också den tid du lever i? 

”Jag hatade 80-talet… jag som hade övat på alla coola klassiska rock- och bluesriff på gitarren fick nu se en funkbasist i spandexbyxor komma och sno alla mina gig... ingen rock’n’roll whatsoever…”

Känner du dig också utanför?

”Ibland var det som om jag tittade på världen utanför – genom mina tjocka glasögon – ut på dom som levde på riktigt. ”

 

Vi var tonåringar någon gång på 80-talet, och vill berätta hur det var – med allt vad det innebar. Från scenen delar vi med oss av våra egna berättelser: hur det var att drömma om musiken, att vilja bli popstjärna eller spela rock’n’roll, om att längta efter kärleken och inte våga tro att man kan få den. Om att undra vem man är och vara rädd att inte duga i en tid full av beachmode, solariesolning och surfing. Om att bli äldre och inte förstå att tiden har gått, känna sig precis som femton fast man blivit 50…

 

Varje tid har sina egna låtar. Vi spelar sånger som varit viktiga för oss, i våra egna tolkningar. Kända och okända 80-talsklassiker (David Bowie, Madonna, Prince, Cyndi Lauper mfl) i helt ny skrud blandas med egna låtar, finurliga betraktelser och en stor dos humor. Med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar vi närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser. 

 

En föreställning om identitet: Vem är jag, vart är jag på väg? Vad ska det bli av mig? Tiden stannar inte, men var inte rädd! Du ska se: allt blir bra… allt ska bli bra. 

 

Föreställningslängd: ca 50 min

Trailer. Live i Studio Epidemin, Gbg, 31 jan 2020.
Filmad och redigerad av Johan Hogenäs.

My Quiet Companion är:

 

Sofia Ekberg – sång och gitarr

Patrick Rydman – sång, gitarr och slagverk

Henrik Cederblom – gitarr och sång

80-talsbarn -  Offentlig

En show om decenniet som drev oss till vansinne.

Efter succén med Hungriga Hjärtan - Springsteen på vårt sätt är nu My Quiet Companion tillbaka med 80-talsbarn, ett nytt konsertprogram om årtiondet vi både älskade och hatade.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev?
Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade?
Om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna.
Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet.
Om årtiondet då oskulden försvann.

 

En musikshow fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden.
Kända och okända 80-talsklassiker (tänk Bowie, Madonna, Prince, Cyndi Lauper mfl) i helt ny skrud blandas med egna låtar, personliga betraktelser
och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: Med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser. 

Föreställningslängd: 1 timme och 20 minuter